Komorní smyčcový orchestr (dirigentka Mgr. art. Milena Melicharová)

KOSMORIKO = Komorní smyčcový orchestr Iši Krejčího Olomouc

KOSMORIKO je smyčcový orchestr, ve kterém se sdružují žáci vyšších ročníků. Své první zkušenosti s hrou ve větším kolektivu si osvojili ve SMIKOLu a pokračují v poctivé práci v KOSMORIKO.

Program tohoto orchestru tvoří náročnější skladby a to jak po technické, tak i výrazové stránce. Samozřejmostí je poctivá příprava partů a pak souznění a společné cítění.

Během posledních let se vytvořil kolektiv, který se v menších vlnách obměňuje s odchodem absolventů. Nejstarší a tím pádem nejzkušenější žáci jsou vzorem a kamarádem pro ty menší.

Kamarádství a nově navázaná přátelství utužují naši mladí muzikanti na společných soustředěních. Konají se jednou ročně, naším útočištěm se stala chata Spartak  v Hynčicích pod Sušinou, která nám nabízí skvělé prostory na zkoušení a ubytování. Během 3 dnů, plných tónů a hudby, uděláme spoustu práce na secvičování programu, ale čas si najdeme i na procházky po okolí, zábavu a společné hry.

A co si nejraději zahrajeme?

Filmovou a muzikálovou hudbu jsme hráli s nadšením, ale svůj vztah jsme získali ke skladatelům barokním, stejně jako k hudbě klasické a romantické. Rádi si zahrajeme i skladby současných skladatelů.

Naše motto: S radostí a pro radost.

25. 6. 2023 – Vystoupení KOSMORIKA na Staroměstském kulturním létě před budovou Národního divadla v Bratislavě

31. 1. 2023 Tatranská nota 2023 – Smyčcový orchestr ZUŠ Iši Krejčího Olomouc – KOSMORIKO – vítěz 2. ročníku mezinárodního soutěžního festivalu Tatranská nota

30. 5. 2022 – Komorní smyčcový orchestr ZUŠ IK Olomouc- KOSMORIKO – vítěz 1. ročníku mezinárodního soutěžního festivalu Tatranská nota

14. 5. 2022 – 1. cena v ústředním kole ve hře smyčcových orchestrů ZUŠ


Partneři